Aktuelno

Meštani požeških sela zaustavili radove na auto-putu "Miloš Veliki" u Prilepcu

Komentari

Autor: Tanjug

24/04/2023

-

16:30

Meštani požeških sela zaustavili radove na auto-putu "Miloš Veliki" u Prilepcu
Meštani požeških sela zaustavili radove na auto-putu "Miloš Veliki" u Prilepcu - Copyright Tanjug/Branko Lukić

veličina teksta

Aa Aa

Meštani sela Prilipac, Lopaš, Prijanovići i Gorobilje nezadovoljni uslovima eksproprijacije zemljišta za izgradnju deonice auto-puta "Miloš Veliki" od Pakovraće do Požege, blokirali su radove na delu trase u selu Prilipac, zahtevajući da im se obrati neko od predstavnika lokalne ili republičke vlasti.

"Mi smo u nekom obliku mirnog protesta, povodom nerešenog pitanja eksproprijacije naše imovine. Ovaj problem traje duže od dve godine i radi se o nepravednoj ponudi za nadoknadu naše imovine od domaćinstava do zemljišta. Rešili smo da ovim načinom pokrenemo pitanje u javnosti, a istovremeno da pridobijemo aktivnosti institucija i organa vlasti koji su nadležni za ova pitanja", rekao je za Tanjug meštanin Prilipca Miloš Jovanović.

On je dodao da su zahtevi meštana raspoređeni u šest tačaka, ali se ukratko odnose na pravednu procenu imovine, kao što je to, kako je rekao, učinjeno u okolini Prokuplja, Kraljeva i Kruševca, kao i da se ne utiče na rad sudova kako se rešenje problema ne bi dalje odugovlačilo.

Radisav Jovanović kaže da je, sa druge strane, u njihovom kraju izvršena procena zemljišta od 50 do 55 dinara po kvadratnom metru. 

"Mali broj građana je prihvatio tu cenu. To je zaista niska i zanemarljiva cena. Za mene lično je to neprihvatljiva cena i ja ću se boriti do kraja", poručio je Jovanović.

Goranu Jovanoviću trasa auto-puta prolazi preko dvorišta, preko kuće u kojoj živi sa pet članova porodice. 

"Celo domaćinstvo se sklanja. Duže od godinu dana imam sudjenja. Nikakav pomak se ne događa. Sve se odlaže", kaže Jovanović.

Prema rečima okupljenih meštana, 26. aprila će doći direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak da u razgovoru sa njima pokušaju da nađu zajednički prihvatljivo rešenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija