Aktuelno

Produžen pritvor ocu osumnjičenom da je držao ćerku zatočenu u stanu na Mirijevu

Komentari

Autor: Tanjug

26/04/2023

-

13:34

Produžen pritvor ocu osumnjičenom da je držao ćerku zatočenu u stanu na Mirijevu
Produžen pritvor ocu osumnjičenom da je držao ćerku zatočenu u stanu na Mirijevu - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Prvi osnovni sud u Beogradu danas je produžio pritvor Urošu P, osumnjičenom da je svoju osmogodišnju ćerku držao zatočenu u stanu na Zvezdari.

Prema ovom rešenju suda pritvor osumnjičenom može trajati do 30 dana, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Uroš P. je prethodnog meseca na saslušanju izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i braniti se ćutanjem, kao i da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne  L.P. čime bi učinio krivično delo Nasilje u porodici.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu juče je najavilo da će istraga protiv osumnjičenog biti gotova za nekoliko dana, kada će se ovo tužilaštvo oglasiti zvaničnim saopštenjem.

Nakon što je 24. marta izvršen pretres stana na Zvezdari u kom je pronađena maloletna oštećena, dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo.

Uroš P. je pronađen 28.marta, kada mu je određeno zadržavanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je prethodnog meseca dalo naloge policiji da ispita ima li eventulanih propusta u radu institucija u vezi sa ovim slučajem, odnosno da li ima elemenata krivičnog dela nesavesan rad u službi u postupanju organa starateljstva iz Centra za socijalni rad, lokalne samouprave, koja treba da vodi računa o upisu deteta u predškolsku ustanovu, a potom i osnovnu školu, kao i rad i nadležne zdravstvene ustanove.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija