Aktuelno

Radno vreme tokom prvomajskih praznika: Kako rade prodavnice, pošte i pijace

Komentari

Autor: Euronews Srbija / Tanjug

29/04/2023

-

10:18

Radno vreme tokom prvomajskih praznika: Kako rade prodavnice, pošte i pijace
Radno vreme tokom prvomajskih praznika: Kako rade prodavnice, pošte i pijace - Copyright Tanjug AP/JKP Parking servis, Sava Radovanović, Tanja Drobnjak, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tokom prvomajskih praznika radno vreme trgovinskih i ugostiteljskih objekata biće izmenjeno, dok se parking neće kontrolisati i naplaćivati do srede, 3. maja, do sedam sati. 

Radno vreme svih tržnih centara biće uobičajeno, a sve pijace koje posluju u sastavu JKP "Beogradske pijace" će tokom oba dana praznika, raditi po uobičajenom radnom vremenu od šest do 19 časova. 

Pijaca OTC – Novi Beograd 1. maja, neće raditi, dok će od 2. maja raditi u skladu sa letnjim režimom rada od osam do 20 časova.

Veletržnica Beograd će tokom 1. i 2. maja raditi 24 časa dnevno.

Garaže i parking-prostori za korisnike i posetioce pijaca tokom praznika radiće po ustaljenom režimu, navodi se na sajtu JKP Beogradske pijace.

Radno vreme prodavnica

Kako se navodi na sajtu Maxi.rs prvi dan obeležavanja praznika biće neradan za određene objekte, dok će 2. maja svi objekti biti otvoreni po redovnom radnom vremenu.

Lidl prodavnice će 1. maja biti zatvorene, a 2. i 3. maja radiće po redovnom radnom vremenu. 

Idea prodavnice, Roda marketi i Mercator hipermaketi tokom praznika će raditi u promenjenom režimu.  Idea prodavnice će 1. maja raditi od sedam do 14 časova, osim prodavnica koje će raditi po redovnom radnom vremenu. 

Roda prodavnice će 1. maja raditi po redovnom radnom vremenu, osim pojednih prodavnica koje će raditi od sedam do 14 časova. Za 1.maj Mercator Hipermarketi će raditi po redovnom radnom vremenu, dok Idea Organic prodavnice neće raditi.

Radno vreme pošta tokom praznika

Na državni praznik radiće 72 dežurne pošte u Beogradu i drugim gradovima. Beogradska Glavna pošta u Takovskoj 2 i pošte na  graničnim i administrativnim prelazima rade neizmenjeno, odnosno 24 sata. 

Pošta na aerodromu Nikola Tesla dežuraće od 8 do 15 časova. U ponedeljak 1. maja, radiće pošte u tržnim centrima u Beogradu, Kragujevcu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici i pošte u "Univereksport" objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Somboru i Zrenjaninu.

Ove pošte biće otvorene i u utorak 2. maja, kada će dežurati i druge pošte u Beogradu i svim većim gradovima i turističkim centrima u zemlji.

Minibus ekspres linije će saobraćati po redu vožnje za nedelju od 1. do 3. maja. 

Radno vreme "Parking servisa" 

Javno komunalno preduzeće "Parking servis" saopštilo je da zbog obeležavanja Praznika rada neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada u ponedeljak i utorak, 1. i 2. maja.

U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog centra u Takovskoj 31, Mileševskoj 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g. 

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta tokom predstojećeg praznika biće neprekidno otvorena i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila. 

Naplata i kontrola parkiranja počinje nakon prvomajskih praznika, od srede, 3. maja, kada sa radom počinju i poslovice Korisničkog servisa. 

Komentari (0)

Srbija