Aktuelno

Osumnjičen radnik Gerontološkog centra za polno uznemiravanje studentkinja

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

28/04/2023

-

17:10

Osumnjičen radnik Gerontološkog centra za polno uznemiravanje studentkinja
Osumnjičen radnik Gerontološkog centra za polno uznemiravanje studentkinja - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, u koordinaciji sa Koordinatorkom za rodno zasnovano nasilje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, naložilo je privođenje N.S, radnika ustanove socijalne zaštite, zbog sumnje da je tokom prakse polno uznemiravao studentkinje M.P i B.N.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, nakon saslušanja osumnjičenog predloženo je sudu da se osumnjičenom u odnosu na oštećene izrekne zabrana prilaženja, sastajanja i komuniciranja, kako ne bi ometao postupak uticanjem na oštećene.

"Oštećene su prijavile osumnjičenog putem zvaničnog mejla Službe za podršku žrtvama i svedocima krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, nakon čega su iste dale izjave u svojstvu građana u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu, koje je pokrenulo postupak i saslušalo osumnjičenog", navode iz tužilaštva.

Tužilaštvo u saopštenju ističe da je važno prijavljivanje svih krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja i da žrtve to mogu učiniti i na ovaj način - obraćanjem Službi za podršku žrtvama i svedocima krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja.

Kako Tanjug saznaje studenti su imali praksu u Gerontološkom centru, a osumnjičeni je radnik te ustanove.

Komentari (0)

Srbija