Aktuelno

Protest biciklista zbog prekida staze ispod Kalemegdana: Nadležni se igraju ping ponga

Komentari

Autor: Tanjug

29/04/2023

-

21:35

Protest biciklista zbog prekida staze ispod Kalemegdana: Nadležni se igraju ping ponga
Tanjug/Strahinja Aćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Oko 300 biciklista danas je na 15 minuta blokiralo Bulevar Vojvode Bojovića zbog prekida biciklistčke staze kod Vodene kapije ispod Kalemegdana, saopšteno je iz Udruženja ''Ulice za bicikliste''.

Ukoliko se radovi kod kapije ne budu premostili u narednih mesec dana, biciklisti će ponoviti protest, sve dok nadležni ne reše problem, navedeno je u saopštenju.

U januaru 2022 je počela izgradnja prve faze projekta Linijskog parka, koja je došla do arheološkog nalazišta odnosno Vodene kapije podno tvrđave i tu su radovi naprasno stali, dok se nalazište "ne konzervira".

''I evo već ulazimo polako u drugu sezonu od kako je kapija otkopana, ali radovi nisu konzervirani, a biciklistička staza je prekinuta na tom delu. I dok se JKP Gradsko zelenilo, Sek. za investicije i Republički zavod za zaštitu spomenika igraju ping ponga oko toga ko je nadležan za rekonstrukciju Vodene kapije koja je 80 godina ležala zatrpana ispod železničkih koloseka, biciklisti i pešaci, a pre svega roditelji sa malom decom ispaštaju, jer je biciklistička ali i pešačka staza neupotrebljiva, odnosno presečena ovim arheološkim nalazištem'', dodaju iz udruženja.

Iz udruženja navode i da, pored više njihovih urgencija u prethodnih godinu dana, arheološko nalazište nije obezbeđeno, a biciklisti se rezignirano vraćaju kućama, ukoliko nisu spremni da se sa malom decom voze po prometnom Bulevaru Vojvode Bojovića ili da preskaču rovove i šančeve, jer je staza prekinuta rovom dubokim nekoliko metara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija