Aktuelno

MUP: U pucnjavi u školi na Vračaru poginulo osmoro dece i radnik obezbeđenja, uhapšen učenik sedmog razreda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/05/2023

-

11:21

MUP: U pucnjavi u školi na Vračaru poginulo osmoro dece i radnik obezbeđenja, uhapšen učenik sedmog razreda
MUP: U pucnjavi u školi na Vračaru poginulo osmoro dece i radnik obezbeđenja, uhapšen učenik sedmog razreda - Copyright EPA/ANDREJ CUKIC

veličina teksta

Aa Aa

U pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru život je izgubilo osmoro učenika i jedan radnik obezbeđenja škole, saopštio je MUP Srbije.

Ukupno je povređeno šestoro dece i jedna nastavnica i oni su trenutno zbrinuti u Tiršovoj i Urgentnom centru.

Učenik ove škole K. K. (2009) koji se sumnjiči da je izvršio ovaj zločin pronađen je i uhapšen u školskom dvorištu, saopštio je MUP.

Sve policijske snage su i dalje na terenu i intenzivno rade na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije. Ovim povodom za 13.15 sati Vlada Srbije je zakazala konferenciju za novinare.

Kako je za Euronews Srbija potvrđeno u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, kod njih je zbrinuto troje dece. Jedno dete ima povredu glave i hitno je prebačeno u operacionu salu. Dvoje dece ima povrede ekstremiteta i zbrinuti su na odeljenju intenzivne nege. 

Nastavnica i troje dece primljeno je u Urgentni centar u Beogradu, a svi imaju prostrelne rane u predelu grudnog koša. Povređena nastavnica i jedno dete odmah moraju na operaciju, dok je dvoje dece na odeljenju intenzivne nege. 

Do pucnjave je došlo jutros, a policija je dobila poziv u 8.40. 

Komentari (0)

Srbija