Aktuelno

Noć potere za masovnim ubicom: U Mladenovcu kidnapovao taksistu, policija ga našla kod Kragujevca

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

05/05/2023

-

12:19

Noć potere za masovnim ubicom: U Mladenovcu kidnapovao taksistu, policija ga našla kod Kragujevca
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC - Copyright EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

veličina teksta

Aa Aa

Uroša Blažića (21) koji se sumnjiči da je noćas u nekoliko sela kod Mladenovca vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14, policija je uhapsila u okolini Kragujevca.Kako navodi agencija Tanjug, on je, nakon pucnjave, oteo taksistu u Mladenovcu i uz pretnjom pištoljem naterao ga da ga doveze do do mesta Vinjište, gde ima bliskog rođaka kod koga se sakrivao.

Prema navodima medija, taj rođak je bio deda osumnjičenog kod kog se on skrivao, i kod kog ga je policija pronašla, javio je reporter Tanjuga i dodao da su policijske snage prisutne i u Vinjištu.

Dopisnik Tanjuga iz Kragujevca javio je i da je deda osumnjičenog uhapšen, pošto je policija u njegovoj kući pronašla bombe, automatsku pušku i municiju. Osim njega, uhapšen je i ujak Uroša Blažića.

Opsadno stanje od noćas je trajalo u mladenovačkim selima Dubona, Malo Orašje, Šepšin. Kuće su zatvorene, spuštene su roletne, a većina građana nije otišla na posao. To je bila jutros i preporuka policije, dok je trajala potraga za napadačem.

Napadač je pucnjavu započeo iz Malog Orašja, a zatim je nastavio u Šepšinu i u Duboni. Pucao je iz vozila u pokretu ispred škole, crkve, mestima gde se okupljaju građani. Ubijen je i policajac koji nije bio na dužnosti, a bio je sa sestrom u centru sela.

Na terenu je, u jednom trenutku, bilo više od 600 pripadnika snaga reda i zakona koje su pretraživale teren kako bi pronašle napadača. Bile su prisutne sve specijalne jedinice MUP: SAJ, Žandarmerija, Helikopterska jedinica, Interventna, kao i termovizijski dronovi.

Od osam osoba povređenih u pucnjavi kod Mladenovca, koje su smeštene u Urgentnom centru, dvoje je u teškom stanju sa prostrelnim ranama stomaka. Kod jednog od osam pacijenata nema oštećenja unutrašnjih organa, dok je dvoje teško povređenih smešteno u bolnicu "Dragiša Mišović". 

U bolnicu u Smederevu bilo je prebačeno 10 ranjenih, od kojih je četvoro stiglo bez znakova života, od kojih je najmlađi 2008. godište, javlja reporter Tanjuga.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija