Aktuelno

Kuće zatvorene, roletne spuštene, meštani nisu otišli na posao: Opsadno stanje trajalo satima u Mladenovcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/05/2023

-

08:42

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Opsadno stanje od noćas je trajalo u mladenovačkim selima Dubona, Malo Orašje, Šepšin. Kuće su zatvorene, spuštene su roletne, a većina građana nije otišla na posao. To je bila jutros i preporuka policije, dok je trajala potraga za napadačem.

Na terenu je oko 600 policajaca, a potraga je bila pojačana i iz vazduha. Napadač je uhapšen nešto posle 8 sati u okolini Kragujevca.

Napadač U.B. (21) pucnjavu je započeo iz Malog Orašja, zatim nastavio u Šepšinu i u Duboni. Pucao je iz vozila u pokretu ispred škole, crkve, mestima gde se okupljaju građani. Ubijen je i policajac koji nije bio na dužnosti, a bio je sa sestrom u centru sela.

Kako javlja reporter Euronews Srbija sa terena mladić koji je pucao je sin bivšeg vojnog lica, a da se porodica bavi poljoprivredom.

Meštani su bili zabrinuti da policiji neće biti lako da ga uhapse, jer mladić dobro poznaje taj kraj. Odahnuli su kada je stigna informacija da je uhapšen.

Meštani: Pucnjavi nije prethodila svađa

Dejan Avramović iz Dubone bio je očevidac pucnjave u tom mestu. Sa prozora svoje kuće video je U.B. kada je zapucao i ranio četiri osobe.

Kaže da je poznavao osumnjičenog, da je on bio problematičan, ali da niko od njega nije očekivao ovako nešto.

Euronews

"Gledao sam sa prozora kada je zapucao. Odmah smo svi istrčali da pomognemo tim ljudima. On  je seo u kola i nastavio dalje. Živim 200 metara od crkve. Čili smo novi rafale kada je pucao na decu ispred crkve, ali nismo videli. Nije bilo sukoba između njih. Ni sa kim nije bio u zavadi, družio se sa njima", rekao je on.

Meštani su, kako kaže, četvoro povređenih sa te lokacije prevezli u Mladenovac.

Uhapšen u okolini Kragujevca

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je policija nakon opsežne potrage uhapsila  U. B. (2002) u okolini Kragujevca.

On se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14 osoba. Povređene osobe su zbrinute u bolnicama. Policija nastavlja dalji rad na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija