Aktuelno

Stanje povređenih u pucnjavi u školi: Dvoje dece i dalje u kritičnom stanju, devojčica u Tiršovoj životno ugrožena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/05/2023

-

08:40

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Devojčica koja je u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj primljena posle jučerašnje pucnjave u školi Vladislav Ribnikar je u veoma teškom stanju, rekao je Euronews Srbija direktor ove klinike Siniša Dučić dodajući da je dete životno ugroženo. Devojčica je kao hitan slučaj primljena sa ustrelnom ranom u predelu glave.

Dva dečaka koja se takođe nalaze na toj klinici su stabilno, nalaze se na odeljenju plastične hirurgije i oni primaju antibiotsku terapiju nakon čega će biti pušteni na kućno lečenje.

"Čim prime terapiju biće poslati na kućno lečenje. Nikakve fizičke posledice neće imati, naš psiholog je uključen", rekao je on.

U Urgentnom centru nalaze se još četiri osobe ranjene u jučerašnjoj pucnjavi. Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekao je da je troje od četvoro ranjenih koji su Urgentnom centru sasvim dobro, da su budni i da sa njima lekari razgovaraju. Reč je o dvoje učenika i nastavnici.

"Što se tiče četvrtog pacijenta, on je došao sa teškim, kompleksnim, prostrelnim povredama grudnog koša, vrata i kičme, imao je dve operacije. On je bolje, budan je, ali moramo biti jako oprezni i kvalifikovati da je stanje kritično. Danas ćemo imati serije kontrolnih pregleda i snimaka da vidimo efekte operacija“, rekao je dr Ašanin za RTS. 

Ranije on je izjavio je da je stanje dvoje učenika i nastavnice, mnogo bolje, da su stabilni i budni, a da je treći učenik takođe budan, ali se njegovo stanje i dalje smatra kritičnim.

On je istakao da je četvrti pacijent koji je smešten u Urgentni centar, učenik sa najtežim povredama, s prostrelnim povredama.

"On je skoro ceo dan juče proveo na operaciji, sada je bolje, budan, ali moramo biti jako oprezni i još ga kvalifikovati kao kritičnog stanja", rekao je Ašanin i dodao da se ne smeju davati preuranjene prognoze.

U pucnjavi koja se juče dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubijeno je osmoro učenika i radnik obezbeđenja. Ranjeno je sedam osoba, a K.K (2009), osumnjičen za ovaj zločin,  mesec dana je planirao masakr.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija