Aktuelno

Lokalizovan požar u Luci Beograd, u gašenju vatrene stihije učestvovalo 46 vatrogasaca i brod

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/07/2021

-

06:59

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U Luci Beograd rano jutros izbio je požar u magacinu papira i kartona, a u gašenju vatrene stihije učestvovalo je 46 vatrogasaca. U požaru nije bilo povređenih, a lokalizovan je nešto posle osam sati.

Za naš portal iz Ministarstva unutrašnjih poslova rekli su da je požar izbio oko šest sati ujutru. U većem delu Beograda građani su mogli da vide gust, crn dim koji se širi ka Dunavu.

"Nešto pre šest sati dobili smo poziv i vatrogasci su za sedam minuta bili na terenu. Kada smo stigli požar je bio u razbuktaloj fazi. Trenutno gust crni dim vetar nosi ka Dunavu i nema opasnosti po građane", rekao je za Euronews Srbija Miloš Majstorović, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd.

On je dodao i da je u gašenju požara učestvovao i vatrogasni brod koji je pristao u Luci Beograd.

Magacin u Luci Beograd u kojem je jutros izbio požar obišao je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je naveo da je najvažnije da nije bilo žrtava i povređenih, kao i da će šteta biti procenjena u narednim danima.

Plamen je rano jutros zahvatio prostor veći od 700 kvadratnih metara na tri sprata. U magacinu je bila uskladištena carinska roba svih vrsta – plastika, tekstil, papir, karton, potvrdili su vatrogasci.

Kako je za Euronews Srbija takođe rečeno iz Hitne pomoći Beograd, na lice mesta poslato je je jedno vozilo na terenu i u slučaju predostrožnosti.

Još uvek nije poznato šta je uzrok požara.

Komentari (0)

Srbija