Aktuelno

Više tužilaštvo: Održan sastanak sa predsednikom Saveta roditelja u Osnovnoj Školi "Vladislav Ribnikar"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/05/2023

-

14:31

Više tužilaštvo: Održan sastanak sa predsednikom Saveta roditelja u Osnovnoj Školi "Vladislav Ribnikar"
Više tužilaštvo: Održan sastanak sa predsednikom Saveta roditelja u Osnovnoj Školi "Vladislav Ribnikar" - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović danas je sa saradnicima u prostorijama tužilaštva održao sastanak sa predsednikom Saveta roditelja u Osnovnoj Školi "Vladislav Ribnikar" u kojoj se 3. maja dogodila velika tragedija koju istražuje ovo tužilaštvo.

Kako je saopštilo Tužilaštvo, javni tužioci su predsednika Saveta roditelja upoznali sa postupanjem tužilaštva i preduzetim radnjama u konkretnom krivičnom postupku koji se vodi u predmetu protiv V. K., oca 13-godišnjeg dečaka koji je u toj školi hicima iz pištolja izvršio masovno ubistvo.  

"Na sastanku su predočeni pravci ove sveobuhvatne, delikatne istrage, koja ispituje postojanje odgovornosti svih eventualno odgovornih osoba za postupke 13-godišnjaka, koji prema zakonu nije krivično odgovoran, jer nema navršenih 14 godina života", navodi se u saopštenju. 

Takođe, tužioci su odgovarali na pitanja, te pojašnjavali zakonske procedure u krivičnom postupku. 

Dogovoreno je da se ovakvi sastanci periodično održavaju, kako bi Savet roditelja bio blagovremeno, iz prve ruke informisan o koracima u postupku.

Učenik sedmog razreda K.K. 3. maja pucao je na vršnjake i zaposlene. Na licu mesta ubio je osmoro učenika i čuvara škole, a sedmoro ranio. Danas je preminula još jedna učenica koja je teško povređena tom prilikom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija