Aktuelno

Deseta žrtva pucnjave u "Ribnikaru": Teško ranjena devojčica preminula u Tiršovoj

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/05/2023

-

12:44

Deseta žrtva pucnjave u "Ribnikaru": Teško ranjena devojčica preminula u Tiršovoj
Deseta žrtva pucnjave u "Ribnikaru": Teško ranjena devojčica preminula u Tiršovoj - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj preminula je devojčica koja je teško ranjena u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Kako se navodi, ona je preminula i pored hitne hirurške intervencije i svih preduzetih mera intenzivnog lečenja. Ministarka zdravlja Danica Grujičić, u svoje ime i u ime Ministarstva zdravlja, izjavila je iskreno saučešće porodici nastradale devojčice.

Devojčica je nakon pucnjave primljena u Tiršovu sa teškim povredama glave, gde je odmah operisana. Direktor klinike u Tiršovoj Siniša Dučić rekao je tada da je operacija bila izuzetno teška, da su u pitanju teške povrede mozga i da je dete vitalno ugroženo. I ministarka zdravlja Danica Grujičić je nekoliko dana posle tragedije izjavila da je devojčica kritično i da je vitalno ugrožena.

Ona je deseta žrtva masovne pucnjave koja se dogodila 3. maja, kada je učenik sedmog razreda K.K. ušao u "Ribnikar" i zapucao na vršnjake i zaposlene. Na licu mesta ubio je osmoro učenika i čuvara škole, a sedmoro ranio. 

 
 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija