Aktuelno

Određen pritvor osumnjičenom za pucnjavu na Vračaru

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/05/2023

-

16:18

Određen pritvor osumnjičenom za pucnjavu na Vračaru
Određen pritvor osumnjičenom za pucnjavu na Vračaru - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je nakon saslušanja osumnjičenog N.Đ doneo rešenje kojim je prema N.Đ odredio pritvor do 30 dana, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Kako se navodi, pritvor je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret  propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti  koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

N. Đ. (20)  je prethodno saskušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu (20) zbog sumnje da je 22. maja 2023. godine u Ulici Maksima Gorkog, hicima iz pištolja naneo teške telesne povrede A.P. i D.L.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Nemanji Đ. odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela Teško ubistvo u pokušaju i Nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nemanja Đ. je, kako se sumnja, 22. maja 2023. godine iz neposredne blizine ispalio najmanje četiri projektila u A.P. i zadao mu teške telesne povrede.

Usled ispaljenog projektila u pravcu A.P. projektil je pogodio D.L, koji je takođe zadobio teške telesne povrede.

Nakon toga osumnjičeni se trčeći udaljio sa lica mesta u pravcu Čuburske ulice, ali ga je policija ubrzo pronašla i lišila slobode.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija