Aktuelno

Krivične prijave protiv autora lažnih dopisa Ministarstva pravde

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2021

-

16:49

Krivične prijave protiv autora lažnih dopisa Ministarstva pravde
Krivične prijave protiv autora lažnih dopisa Ministarstva pravde - Copyright Ministarstvo pravde

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas da će biti podnete krivične prijave protiv tvoraca neistinitih i lažnih dopisa i deljenja fotografija tih nepostojećih dopisa Ministarstva na društvenoj mreži Tviter, saopšteno je iz kabineta ministarke.


Najoštrije je osudila deljenje fotografija falsifikata tog navodnog dopisa u čijem zaglavlju je kao adresat označena Advokatska komora Srbije, a u kojem se navodi da će suštinski Ministarstvo pravde posegnuti za smanjenjem visine nagrade za rad advokata za odbrane po službenoj dužnosti.

"Deljenje fotografija nepostojećih dopisa na društvenoj mreži Tviter svedoči o zlonamernim pokušajima dela zainteresovane javnosti da naruši odnose predstavnika advokature i njihovog matičnog ministarstva. Napominjem da je Ministarstvo pravde reagovalo podnošenjem krivične prijave nadležnom tužilaštvu još povodom ranijih istupa iste vrste za vreme mandata prethodnog ministra", navela je Popović.

Ona je dodala da će se još jednom obratiti nadležnom tužilaštvu i pozvati ga da otkrije tvorce neistinitih i lažnih dopisa odnosno da ispita sve okolnosti ovog slučaja, kako bi odgovorni što pre bili privedeni zakonu i kako bi se i ubuduće sprečilono neodgovorno i neprofesionalno ponašanje pojedinaca sračunato na uznemiravanje advokatske profesije.
 

Komentari (0)

Srbija