Aktuelno

Glavna urednica Jugmedie prijavila slučaj policiji: "Pretnju klanjem sam krajnje ozbiljno shvatila"

Komentari

Autor: Jugmedia

16/06/2023

-

21:03

Glavna urednica Jugmedie prijavila slučaj policiji: "Pretnju klanjem sam krajnje ozbiljno shvatila"
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Glavna i odgovorna urednica Jugmedie Milica Ivanović prijavila je nadlaženim istitucijama pretnje koje su redakciji tog lista iz Leskovca stigle nakon što je objavljeno saopštenje na srpskom i albanskom jeziku o projekciji filma "Svi smo različiti i lepi".

Reč je o filmu koji napravili mladi Albanci iz Preševa, Vranja i Niša, pod okriljem UNHCR, a povodom Svetskog dana izbeglica. Ispod teksta o filmu koji je objavljne na Fejsbuku pojavio se  veliki broj uvredljivih i pretećih komentara na račun ove redakcije i njene glavane i odgovorne urednice, preneo je ovaj portal.

Ispod tog teksta na albanskom jeziku, na Fejsbuk stranici, kao i na samom portalu, napisano je niz uvreda i pretnji. Tako je traženo da se Regionalni medij Jugmedia ukine i da se prikuplja petecija za njeno ukidanje.

"Nazivali su nas izdajicama, plaćenicima, stavljane su fotografije amblema UČK, a ono što nas je najviše uplašilo to je pretnja klanjem", objašnjava Ivanović.

Film "Svi smo različiti i lepi" nastao je u okviru projekta "Kulturna orijentacija i razmena u južnoj Srbiji" i rezultat je zajedničkog rada studenata Filozofskog fakulteta u Nišu, mladih iz Preševa i mladih pripadnika izbegličke zajednice iz ovog grada.

"Odluku o objavljivanju i na albanskom jeziku donela sam ja, sa željom da i mladi Albanci u Srbiji pročitaju tekst, jer Jugmedia, sa sedištem u Leskovcu, prati ceo jug Srbije, ali sam bila šokirana najprostačkijim uvredama i pretnjama. Pretnju klanjem sam krajnje ozbiljno shvatila", naglašava Ivanović.

Komentari (0)

Srbija