Aktuelno

Šestoro uhapšenih zbog zloupotrebe položaja, sumnja se da su oštetili Zdravstveni centar Knjaževac za tri miliona dinara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/06/2023

-

12:36

Šestoro uhapšenih zbog zloupotrebe položaja, sumnja se da su oštetili Zdravstveni centar Knjaževac za tri miliona dinara
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici odeljenja za borbu protiv korupcije UKP pri MUP-u Srbije, uhapsili su šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, saopštio je danas MUP.

Uhapšeni su D. V. (48) odgovorno lice voznog parka u Zdravstvenom centru Knjaževac, kao i radnici voznog parka navedenog zdravstvenog centra: D. Đ. (57), S. S. (38), M. N. (35), B. M. (45) i M. Đ. (30).

Oni se sumnjiče da su od jula 2021. do kraja avgusta 2022. godine koristili kompanijske kartice za sipanje goriva od jednog ugovornog dobavljača, za službena vozila Zdravstvenog centra Knjaževac, kao i da su potpisivali otpremnice kojim se potvrđuje da su naftni derivati navodno sipani u službena vozila, iako vozila nisu bila na toj benzinskoj stanici.

Kako se sumnja, oni su na ovaj način oštetili Zdravstveni centar Knjaževac u ukupnom iznosu od 3.106.303 dinara.

Osumnjičenom D. V. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok su D. Đ., S. S., M. N., B. M. i M. Đ., uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari (0)

Srbija