Aktuelno

Milićević: Štete od poplava u školama u Rekovcu i Kragujevcu biće sanirane

Komentari

Autor: Tanjug

23/06/2023

-

14:16

Milićević: Štete od poplava u školama u Rekovcu i Kragujevcu biće sanirane
Milićević: Štete od poplava u školama u Rekovcu i Kragujevcu biće sanirane - Copyright Tanjug/Rade Bogdanović

veličina teksta

Aa Aa

Vršilac dužnosti ministra prosvete Srbije Đorđe Milićević obišao je danas škole u opštini Rekovac i gradu Kragujevcu koje su pretrpele štete tokom nedavnih poplava u Srbiji i rekao da će Vlada učiniti sve kako bi šteta bila sanirana.

U razgovoru sa direktorima ove dve škole, Biljanom Matić i Sinišom Kojićem, ministar je najavio da će nakon procene štete koju će izvršiti nadležna komisija, Ministrstvo i Vlada Srbije učiniti sve kako bi se šteta što pre sanirala, rekonstruisala sva oštećenja, i omogućilo normalno obavljanje nastavnih aktivnosti.

Milićević je sa pomoćnikom za predškolsko i osnovno obrazovanje Milanom Pašićem rano jutros obišao područno odeljenje Osnovne škole "Svetozar Marković" u selu Ursule kod Rekovca, saopštili su iz kabineta ministra.

Tanjug/Rade Bogdanović

 

Naveli su da je zgrada škole u Ursulama teško oštećena u poplavama, kao i zgrada Doma kulture koja deli dvorište sa školom.

Kako su precizirali u školi su stradali podovi, nameštaj, zidovi, a poplavljen je i veći broj knjiga. 

Srednja stručna škola u Kragujevcu takođe je pretrpela štetu usled izlivanja kišne kanalizacije, radionice u kojima su učenici obavljali stručnu praksu bile su poplavljene do visine od oko 30 centimetara, a primetna su oštećenja i na zidovima i fasadi.

Tanjug/Rade Bogdanović

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija