Aktuelno

Osumnjičenom za masakr u Mladenovcu i njegovim srodnicima zabranjeno raspolaganje imovinom

Komentari

Autor: Tanjug

26/06/2023

-

18:11

Osumnjičenom za masakr u Mladenovcu i njegovim srodnicima zabranjeno raspolaganje imovinom
MUP - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Na predlog punomoćnika oštećene porodice čija su oba deteta ubijena u masakru početkom maja u selu Dubona kod Mladenovca, sud je doneo rešenje kojim je zabranio raspolaganje imovine osumnjičenom za ovaj masakr U.B, kao njegovom ocu R.B. i njegovom ujaku G.G. 

Njima je zabranjeno raspolaganje putničkim motornim vozilima koja poseduju i sredstvima na bankarskim računima, navodi se u saopštenju punomoćnika oštećene porodice Panić, advokata Ivana Milosavljevića i Miloša Munića.

Punomoćnici su predložili sudu da donese ovo rešenje na, kako navode, osnovu više indicija "da neke osobe odnose pokretne stvari i odvoze vozila i priključne mašine iz poseda osumnjičenih", kako bi se otklonila mogućnost otuđenja i sklanjanja imovine radi izbegavanja imovinskopravne odgovornosti prema oštećenima.

"Punomoćnici preduzimaju i druge aktivnosti u cilju prikupljanja podataka o imovini osumnjičenih radi podnošenja odgovarajućih predloga sudu za obezbeđenje imovinskopravnog zahteva oštećenih u ovom istražnom postupku i nastoje da svojim angažovanjem aktivno doprinesu razjašnjenju svih releventnih činjenica i okolnosti u ovom krivičnom postupku" naveli su punomoćnici u saopštenju. 

Tužilaštvo naložilo psihijatrijsko veštačenje oca osumnjičenog za masakr

Takođe, Više javno tužilaštvo u Smederevu naložilo je psihijatrijsko veštačenje R.B, oca U.B. osumnjičenog za masakr u selima Malo Orašje i Dubona, saznaje Tanjug.

Za ovu nedelju planirano je saslušanje šest svedoka, tri u sredu i tri u četvrtak među kojima bi trebalo da bude i rođeni brat osumnjičenog za masakr.

Do sada je u tužilaštvu ispitano 48 svedoka, među kojima su oštećeni članovi porodica ubijenih, očevici i drugi.

Pored U.B. uhapšeni su i njegov otac R.B, ujak G.G. i brat od ujaka B.G. i svi se nalaze u pritvoru.

Ocu, ujaku i bratu od ujaka osumnjičenog se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U.B. se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba, dok je deveta žrtva masakra je preminula pre tri dana od zadobijenih povreda. 

U.B. se stavlja na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija