Aktuelno

U tužilaštvu saslušano 37 svedoka u slučaju masakra kod Mladenovca

Komentari

Autor: Tanjug

19/06/2023

-

18:14

U tužilaštvu saslušano 37 svedoka u slučaju masakra kod Mladenovca
U tužilaštvu saslušano 37 svedoka u slučaju masakra kod Mladenovca - Copyright Euronews Srbija/Printskrin

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu do sada je saslušano 37 svedoka povodom masakra u okolini Maldenovca za koji se sumnjiči U.B. (21). Ove nedelje predviđeno je da se ispita još 11 svedoka, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Takođe, u toku su balistička i DNK veštačenja. Među 37 svedoka koji su saslušani u tužilaštvu bilo je članova porodice ubijenih, ranjenih, kao i taksista kojeg je U.B. oteo.

U.B. je kako se sumnja vozaču taksija pretio bombom tražeći od njega da ga odveze do mesta u okolini Kragujevca gde je kasnije uhapšen. Ispitana je i žena koja se nalazila u taksiju kada je U.B. pretio bombom, zbog čega ga je ona slagala da je trudna, kako bi spasla svoj život.

Oštećenih u ovom postupku ima mnogo s obzirom na broj ubijenih i povređenih, a među oštećenima je i osoba čiji je auto U.B. tokom bekstva uzeo, kao i porodice ubijenih.

U.B. se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba, saopštilo je ranije Više javno tužilaštvo u Smederevu koje vodi istragu u ovom slučaju.

Nakon ubistva sumnja se da je U.B. došao do naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen.

U.B. se stavlja na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen. Nekoliko dana kasnije uhapšen je njegov otac R.B. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa objekata koje koristi R.B. policija je pronašla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

On se takođe nalazi u pritvoru kao i ujak osumnjičenog U.B, G.G. koji se takođe sumnjiči za krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija