Aktuelno

Jaka kiša napravila probleme u delovima zemlje: U Užicu i Priboju pod vodom saobraćajnice, prilazi i imanja

Komentari

Autor: Tanjug/Euronws Srbija

04/07/2023

-

20:11

Jaka kiša napravila probleme u delovima zemlje: U Užicu i Priboju pod vodom saobraćajnice, prilazi i imanja
Priboj - Copyright TANJUG/IVAN NIKOLIC

veličina teksta

Aa Aa

Olujno nevreme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas posle podne zapadnu Srbiju.

Jaka kiša koja je u popodnevnim satima zahvatila pojedine delove Srbije napravila je velike probleme u Užicu i Priboju, a nevreme je pogodilo Opštinu Požega, u kojoj je došlo do izlivanja manjih bujičnih potoka. 

Kiša koja je zahvatila Užice i okolinu dovela je do izlivanja Volujačkog potoka, a pod vodom su bile saobraćajnice, prilazi nekim objektima i poljoprivredna imanja.

Načelnik gradske uprave za vanredne situacije Zoran Militarov potvrdio je da je palo oko 40 litara kiše po kvadratnom metru, a problem je nastao zbog začepljenih odvoda i izlivanja potoka.

Nevreme je trajalo oko sat vremena, na terenu su vatrogasno spasilačke jedinice, predstavnici gradske vlasti, komunalne inspekcije i JKP “Vodovod” i radi se na ispumpavanju vode iz objekata u koje je ušla voda.

Poplavljen je i deo zemljišta gde se gradi kamp za kineske radnike koji će biti angažovani na izgradnji obilaznice oko Užica i tunela ispod Kadinjače.

U popodnevnim satima, teritoriju opštine Priboj zahvatilo je jako nevreme praćeno obilnim padavinama koje su potopile neke od glavnih saobraćajnica u gradskom području ove lokalne samouprave.

Za manje od pola sata sve je bilo pod vodom, a velike kiše i slabi odvodi doveli su do potapanja svih raskrsnica u gradu.

''Na glavnom parkingu između tri solitera, formiralo veliko jezero i sva parkirana vozila su se našla u vodi. Ljudi ne mogu lako prići do njih", rekao je za Tanjug jedan građanin Priboja.

Koliku je štetu, pre svega na poljoprivrednim zasadima i putnoj infrastrukturi ostavilo ovo nevreme biće u potpunosti poznato tokom sutrašnjeg dana.

"Jaka kiša pala je za kratko vreme i izlili su se bujični potoci skoro svuda u opštini", kažu meštani Požege.

Zbog obilnih padavina izlili su se i bujični potoci u mestu Viljuša na starom putu Čačak - Kraljevo gde Saobraćajna policija reguliše saobraćaj, a u ovom kraju i brojne oranice su pod vodom.

"Došlo je do izlivanja Bresničke reke u MZ Bresnica, gde je poplavljeno jedno domaćinstvo. Za sada ne zamo da li je voda ušla i u stambene objekte. U MZ Viljuša i Trnava takođe je došlo do izlivanja, a najkritičnije je kod manastira Trnava i tu su poslate ekipe", rekao je Bratislav Zečević, načelnik Štaba za vanredne situacije grada Čačka.

Takođe, bio je neprohodan i magistralni put ka Kragujevcu u mestu Bečej, gde se na samom kolovozu nalazila velika količina vode.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija