Aktuelno

Carinici na beogradskom aerodromu sprečili muškarca koji je dva puta pokušao da prokrijumčari tompuse

Komentari

Autor: Tanjug

06/07/2023

-

15:15

Carinici na beogradskom aerodromu sprečili muškarca koji je dva puta pokušao da prokrijumčari tompuse
Uprava Carine - Copyright Uprava Carine

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su na aerodromu "Nikola Tesla" u dva navrata sprečili pokušaj istog putnika da u prtljagu prokrijumčari više od 1.000 tompusa i oko 50 paklica kubanskih cigareta, čija je vrednost oko 39.000 dolara, saopštila je Uprava carina.

Prvi prekršaj je otkriven 5. jula, kada je 38-ogodišnji domaći državljanin doputovao letom iz Pariza, preuzeo svoj prtljag i uputio se ka aerodromskom izlazu gde su ga zaustavili carinici u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje.

Putnik je tvrdio da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga, ali su u njegovom koferu pronađena 362 tompusa i 800 filter cigareta poznatih kubanskih robnih marki, vrednosti više od 12.000 dolara.

Kada je isti putnik sutradan došao da preuzme tri svoja naknadno pristigla kofera, postupio je na identičan način, ponovo tvrdeći da nema ništa za prijavljivanje.

Prilikom kontrole u njegovim koferima je pronađeno još 686 tompusa i 140 kubanskih cigareta, čija je vrednost procenjena na više od 26.000 dolara.

Kubanski tompusi i cigarete ''Partagas Serie D NO 4'', ''Cohiba Behike'', ''Cohiba Robusto'', ''Trinidad Topes'', ''Hoyo Epicure NO 2'', ''Bolivar Gold Medal'', ''Montecristo Linea 1935 Maltes Cigars'' i drugih poznatih marki zadržane su do okončanja prekršajnog postupka.

Iz Uprave podsećaju da se u Srbiju može uneti 50 cigareta, 25 cigarilosa (do 3 grama po komadu), 10 cigara, 50 grama duvana ili odgovarajuća kombinacija navedenih proizvoda, kao i da se bez naplate uvoznih dažbina u našu zemlju može uneti roba čija vrednost ne prelazi 100 evra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija