Aktuelno

Sprečeno krijumčarenje luksuznih satova vrednih 19,6 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2023

-

11:00

Sprečeno krijumčarenje luksuznih satova vrednih 19,6 miliona dinara
Sprečeno krijumčarenje luksuznih satova vrednih 19,6 miliona dinara - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Batrovci sprečili pokušaj da u jednom autobusu bude prokrijumčareno 13 skupocenih satova vrednih skoro 170.000 evra, saopštila je danas Uprava carine.

Prekršaj je otkriven 24. maja, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen autobus stranih registarskih oznaka, koji je trebalo da prođe kroz Srbiju do svog krajnjeg odredišta, saopšteno je iz Uprave carine.

Putnici i vožač su izjavili da nemaju ništa da prijave, dok su u prtljažniku otkrivene dve kartonske kutije u kojima su se nalazila originalna pakovanja za luksuzne satove.

Zatim je u unutrašnjosti autobusa, između sedišta, pronađena i jedna kutija puna satova svetski poznatih robnih marki ''Franck Muller'' i ''Hublot'', sa pripadajućim blanko sertifikatima i uputstvima za upotrebu.

Uprava Carina

 

Strani državljanin, 46-godišnji vozač, potom je rekao da je neprijavljenu robu preuzeo na prevoz u Švajcarskoj i da je trebalo da je isporuči u Beogradu. 

Pronađeno je ukupno 12 ručnih časovnika marke ''Franck Muller'' i jedan sat marke ''Hublot'', čija je ukupna vrednost procenjena na više od 19,6 miliona dinara, odnosno skoro 170.000 evra. 

Najskuplji primerak pronađenih satova je marke  ''Franck Muller'' i njegova vrednost je procenjena na šest miliona dinara.

Carina podseća putnike da je prilikom prelaska granice najsigurnije da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom i da tako izbegnu potencijalni rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete, a vozače da snose ličnu odgovornost za sadržaj pošiljaka koje preuzimaju na prevoz. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija