Aktuelno

Direktor Tiršove: Dete koje je napao pas stabilno posle operacije

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

10/07/2023

-

16:41

Direktor Tiršove: Dete koje je napao pas stabilno posle operacije
Siniša Dučić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Dete koje je operisano posle povreda zadobijenih od napada vlasničkog psa u Železniku je u stabilnom stanju i nalazi se na Odeljenju intenzivne nege, rekao je direktor Dečije klinike Tiršova Siniša Dučić.

"Dete je imalo povrede mekih tkiva, abdomena, a na nekoliko mesta je bilo i crevo povređeno", rekao je Dučić za Tanjug i dodao da je operacija dugo trajala, ali je prošla uredno.

Očekuje se da tokom dana ili sutra dete bude prebačeno na odeljenje, rekao je Dučić. 

Podsetimo, vlasnički pas napao je devojčicu 8. jula u Železniku i ona je odmah prebačena u Dečju kliniku u Tiršovoj i operisana. Do napada je došlo u popodnevnim časovima, oko 19.30 sati, a otac je odmah stavio u kola dete sa majkom i kontaktirao Hitnu pomoć. 

Pedijatar je detaljno majci objašnjavala šta da radi na putu do bolnice - da sve što ima skine sa sebe i gurne u ranu, kako bi se zaustavilo krvarenje. Iz Tiršove su nakon toga potvrdili za Euronews Srbija naveli da se dete nakon lekarske intervencije osećalo stabilno.

"Dete je primljeno sa izuzetno teškim povredama. Urađena je hitna operacija koja je dugo trajala. Trenutno je stabilnog stanja i nije vitalno ugroženo", naveli su juče oni Euronews Srbija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija