Aktuelno

Podnet optužni predlog protiv leskovačke ustanove zbog zagađenja vazduha

Komentari

Autor: Tanjug

11/07/2023

-

10:48

Podnet optužni predlog protiv leskovačke ustanove zbog zagađenja vazduha
Vikipedija/Vladimir Bogdanović - Copyright Vikipedija/Vladimir Bogdanović

veličina teksta

Aa Aa

Glavni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu podneo je Privrednom sudu u Leskovcu optužni predlog protiv leskovačke ustanove, kao pravnog lica i zakonskog zastupnika te ustanove, kao odgovornog lica, zbog dva privredna prestupa iz Zakona o zaštiti vazduha.

Prijavu je podnela Gradska uprava grada Leskovca, Odsek za poslove inspekcije za zaštitu životne sredine, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.                                                 

Okrivljenima je stavljeno na teret da su u decembru 2022. godine u Leskovcu, koristili postrojenja za sagorevanje – kotlarnice, tako da se ispuštaju zagađujuće materije (ugljen monoksid) u vazduh, u količini većoj od graničnih vrednosti emisije.

Takođe stavljeno im je na teret da za 2020, 2021. i 2022. godinu nisu obezbedili propisana povremena merenja emisije preko ovlašćenog pravnog lica, dva puta godišnje.

Za privredni predstup iz Zakona o zaštiti vazduha, kako navode, propisane su novčane kazne i to za pravno lice u rasponu od 1,5 do tri miliona dinara, a za odgovorno lice u rasponu od 100 do 200 hiljada dinara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija