Aktuelno

Određeno zadržavanje muškarcu zbog nasilja u porodici

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/07/2023

-

12:11

Određeno zadržavanje muškarcu zbog nasilja u porodici
Određeno zadržavanje muškarcu zbog nasilja u porodici - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilastva u Beogradu određeno je zadržavanje V.R. zbog sumnje da je suprugu fizički napao. 

Iz tužilaštva navode da mu je određena mera zadržavanja zbgo izvršenja krivčnog dela nasilje u porodici iz čl 194 KZ.

"Dana 17. jula, u periodu izmedju dva i tri časova na području opštine Zvezdara oštecena L.R. je prijavila policiji da ju je suprug fizički napao, prvo u vozilu, kojom prilikom je više puta udario nakon verbalne rasprave, a zatim ju je po povratku u zajednički stan udario otvorenom šakom usled čega je zadobila tešku telesnu povredu. Osumnjičeni će sutra biti saslušan pred javnim tužiocem, nakon čega će se pribaviti izveštaj centra za socijalni rad, podaci o potencijalnim svedocima ovog ili eventualno prethodnih dogadjaja, pribaviti dokumentacija o stepenu povreda koje je zadobila oštecena, te će se preduzeti i druge radnje u cilju utvrđivanja potpunog činjenicnog stanja okolnosti pod kojima se događaj odigrao", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Policija je u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici V. R. izrekla obe hitne mere - privremenu zabranu da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj i privremeno udaljenje iz stana.

Mediji prenose da je V.R. inače bivši košarkaš.

Komentari (0)

Srbija