Aktuelno

Carinici sprečili pokušaj krijumčarenja medicinske opreme vrednosti 54.000 evra

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2023

-

17:39

Carinici sprečili pokušaj krijumčarenja medicinske opreme vrednosti 54.000 evra
Carinici sprečili pokušaj krijumčarenja medicinske opreme vrednosti 54.000 evra - Copyright Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su na graničnom prelazu Bezdan Most, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja medicinske opreme koja se koristi u veterinarskoj ortopedskoj hirurgiji, a čija je vrednost procenjena na 54.000 evra.

Prekršaj je otkriven 15. jula kada se za kontrolu na ulazu u zemlju prijavio navodno prazan kamion domaćih registarskih oznaka, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Na pitanje da li ima nešto da prijavi, 27-godišnji vozač je tvrdio da nema, uveravajući carinike da ide na utovar i pokazujući prazan tovarni deo.

Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

 

Međutim, kada se carinik radi kontrole popeo na krov kabine, na kojoj se nalazi poseban prostor sa ležajem za odmor vozača, u njemu je pronašao sakrivene kutije i torbe sa pomenutom medicinskom opremom.

Vrednost devet setova medicinskog pribora za veterinarsku osteosintezu, medicinsku proceduru spajanja kostiju u ortopedskoj hirurgiji životinja, procenjena je na 54.000 evra. Kako vrednost krijumčarene robe premašuje trećinu vrednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka zadržan je i kamion, vredan nešto više od 6.000 evra. 
 

Komentari (0)

Srbija