Aktuelno

Za pokušaj ubistva ispred "Broda Sava", Kovačeviću pravosnažno šest godina zatvora

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2023

-

17:52

Za pokušaj ubistva ispred "Broda Sava", Kovačeviću pravosnažno šest godina zatvora
Za pokušaj ubistva ispred "Broda Sava", Kovačeviću pravosnažno šest godina zatvora - Copyright Wikipedia.org/Mister No

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu i pravosnažno osudio Ivana Kovačevića na kaznu zatvora od šest godina zbog pokušaja ubistva Darka Mrvića u junu 2019. godine ispred splava "Brod Sava".

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane žalbe tužilaštva i odbrane i potvrdio prvostepenu presudu, objavljeno je na sajtu ovog suda.

Trojica okrivljenih koji su učestvovala u tuči, koja je prethodila ovom incidentu, priznala su krivicu i zaključili su sporazume sa tužilaštvom na osnovu kojih su osuđeni.

To su crnogorski državljanin Dejan Vuksanović, kao i Nenad Jovanović i Dragan Botka, koji su u tom trenutku bili policajci van službene dužnosti.  

Prema pisanju medija, Vuksanović je za kaznu od devet meseci zatvora, priznao da je 30. juna 2019. godine, oko 6.30 sati, ispred splava “Brod Sava” učestvovao u grupi koja je Mrviću, zajedničkim delovanjem, nanela teške telesne povrede.

Nakon kraće rasprave između Mrvića i Vojislava Milića, Mrvić je krenuo da se udaljava sa pištoljem u ruci, a Janković i Botka, su mu prišli i uz pomoć službene legitimacije ga razoružali.

Janković je uhvatio Mrvića za ruku, a potom mu je sa leđa prišao Ivan Kovacević i zadao mu ubod nožem.

Ranjenog Mrvića dok je ležao na zemlji nogama su udarali Vuksanović i Botka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija