Aktuelno

Četiri osobe osumnjičene zbog zloupotreba u vezi sa polaganjem vozačkih ispita

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2023

-

12:23

Četiri osobe osumnjičene zbog zloupotreba u vezi sa polaganjem vozačkih ispita
Četiri osobe osumnjičene zbog zloupotreba u vezi sa polaganjem vozačkih ispita - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja i jednu osobu zbog istog krivičnog dela u pomaganju, saopštio je danas MUP.

Uhapšeni su zakonski zastupnik Privrednog društva "M&S plus" DOO Trstenik M. Ž. (64), odgovorno lice ovog privrednog društva M. P. (59), policijski službenici PU Kruševac Lj. M. (53) i Z. M. (54), dok je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju, uhapšen M. M. (39), naveo je MUP.

Sumnja se da su M. Ž. i M. P. članovi komisije za održavanje teorijskog dela vozačkog ispita, kao i policijski službenici Lj. M. i Z. M, u toku 2022. i 2023. godine, angažovali M. M. da za vreme polaganja teorijskog vozačkog ispita, u prostorijama "M&S plus", korišćenjem HDMI kablova i WIFI miševa, nezakonito pristupa računarima koji su povezani na MUP-ovu aplikaciju i tako rešava testove za polaganje vozačkog ispita za A i B kategoriju.

Kako je navedeno u saopštenju, sumnja se da su na ovaj način 41 kandidatu, prekoračivši svoja ovlašćenja, omogućili da položi teorijski vozački ispit za A i B kategoriju, što predstavlja obavezni uslov za dobijanje vozačke dozvole.

Sumnja se da su od 41 kandidata, njih 31, na opisan način pribavljena uverenja o položenom vozačkom ispitu predali nadležnim policijskim upravama i policijskim stanicama, na osnovu kojih su dobili vozačke dozvole. Protiv njih biće podnete krivične prijave u redovnom postupku za krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

M. M. i M. Ž. su sprovedeni tužiocu, dok je M. P, Lj. M, i Z. M. određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u nadležno tužilaštvo. Hapšenja su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija