Aktuelno

Lepila dragocenosti po telu: Sprečen pokušaj šverca na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2023

-

14:55

Lepila dragocenosti po telu: Sprečen pokušaj šverca na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu
Lepila dragocenosti po telu: Sprečen pokušaj šverca na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu - Copyright Tanjug/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrutkure/Đorđe Krstić

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su, u saradnji sa policijom na aerodromu ''Konstantin Veliki'' u Nišu, osujetili pokušaj jedne putnice da prokrijumčari neprijavljene dragocenosti kako u ličnom prtljagu, tako i ispod marame i u pojasu oko tela, saopštila je danas Uprava carina.

Kako se navodi u saopštenju, slučaj je otkriven 6. avgusta tokom kontrole putnika koji su čekali let ka Bazelu, kada je 61-godišnja putnica na pitanje carinika izjavila da sem ličnih stvari nema ništa da prijavi.  Međutim, detaljnom kontrolom njenog ličnog prtljaga otkriveno je da se u njemu nalazi mnoštvo neprijavljenih dragocenosti od zlata i jedan ručni časovnik marke "Roleks".

Zbog toga je usledio i lični pretres, kada je utvrđeno da je putnica deo dukata i nakita sakrila i na sebi, a deo zlatnog nakita je bio uvijen u papirne maramice i ženske najlon čarape, pa potom pričvršćen maramom stajao na glavi putnice, dok je drugi deo na isti način spakovan i sakriven u pojasu koji joj je bio obavijen oko tela.

Ukupno je otkriven 21 zlatni prsten, 10 dukata sa okvirom i priveskom za kopčanje, par zlatnih minđuša, dve zlatne narukvice sa ugrađenim poludragim kamenjem, kao i jedan ručni časovnik marke Roleks.   

Reč je o dragocenostima čija je vrednost procenjena na gotovo dva miliona dinara, a njihova sudbina biće poznata nakon okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Iako carinska služba stalno apeluje na putnike da dragocenosti ne kriju, već da ih prijave prilikom prelaska granice, pojedini i dalje ne poštuju propise i tako sebe dovode u neprijatnu situaciju da se nađu u prekršaju čime rizikuju da im one budu privremeno ili trajno oduzete, zaključuje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija