Region

Hrvatski carinici na graničnim prelazima sa BiH, Srbijom i Crnom Gorom naplatili više od sedam miliona evra kazni

Komentari

Autor: Tanjug

06/08/2023

-

22:19

Hrvatski carinici na graničnim prelazima sa BiH, Srbijom i Crnom Gorom naplatili više od sedam miliona evra kazni
Hrvatski carinici na graničnim prelazima sa BiH, Srbijom i Crnom Gorom naplatili više od sedam miliona evra kazni - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski carinici izdali su čak 4.708 prekršajnih naloga na graničnim prelazima s BiH, Srbijom i Crnom Gorom za prvih šest meseci ove godine, u ukupna vrednost kazni iznosi 7,083 miliona evra, saopštila je carinska uprava. 

Hrvatska carinska uprava navela je da je prosečan iznos izrečenih novčanih kazni za carinske prekršaje u prekograničnom putničkom saobraćaju za prvih šest meseci ove godine iznosio 1.500 evra.

Kako se navodi, u odnosu na prošlu godinu, broj kazni povećao se za dva odsto.

U prvih šest meseci prošle godine izrečeno je 4.599 novčanih kazni za carinske prekršaje.

"Prosečni iznos izrečenih novčanih kazni u posmatranom razdoblju za 2023. i 2022. godinu iznosio je 1.500 evra, a koji se odnosi na carinske prekršaje otkrivene u carinskom nadzoru u prekograničnom putničkom saobraćaju", rekli su iz Carinske uprave za "Večernji list".

Carinska uprava je navela da se iz trećih zemalja koje nisu članice EU najviše pokušavao šverc u Hrvatsku robe čiji je promet ograničen ili zabranjen, kao što su alkoholna pića, meso i mesne prerađevine, masti, mlečni proizvodi, voće i povrće i med, kao i cigarete i duvan. 

Carina je saopštila da je oduzeto i više od 1,3 miliona evra, kao i da je u 102 slučaja otkriven i sprečen ilegalni ulazak za 559 osoba.

 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Драган

07.08.2023 01:48

Биг бизнис, ће убијем милиони, биг бизнис....

Evropa