Aktuelno

Policija u Somboru pronašla 382 iregularna migranta, zaplenjeni noževi i marihuana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/08/2023

-

16:28

Policija u Somboru pronašla 382 iregularna migranta, zaplenjeni noževi i marihuana
Policija u Somboru pronašla 382 iregularna migranta, zaplenjeni noževi i marihuana - Copyright mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Policija je u opsežnoj akciji suzbijanja ilegalnih migracija na području Sombora danas pronašla ukupno 382 iregularna migranta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova. 

U višečasovnoj akciji učestvovalo je više od 300 policajaca policijskih uprava u Somboru, Novom Sadu, Smederevu, Pančevu, Požarevcu i Šapcu, zajedno sa pripadnicima Žandarmerije.

Policija je pretragom terena pronašla 20 komada hladnog oružja i drugih predmeta, ukupno 240 stranih ličnih dokumenata i putnih isprava, kao i 18 telefona, navodi se u saopštenju.

mup.gov.rs

 

Uhapšen je sirijski državljanin O. A. H. (2005) kod koga je pronađeno oko 270 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana i vagica za precizno merenje.

mup.gov.rs

 

Njemu je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pronađeni migranti su, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, prevezeni u prihvatne centre gde im je obezbeđen adekvatan smeštaj.

I prošle nedelje, ovaj put u blizini Subotice, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova  su u ušumskom pojasu prema granici sa Mađarskom pronašli ukupno 300 iregularnih migranata.

U akciji je učestvovalo 820 policijskih službenika među kojima su pripadnici Specijalne aniterorističke jedinice, Žandarmerije, Interventne jedinice policije, Policijske brigade, Uprave granične policije, Uprave kriminalističke policije, Uprave za tehniku, Antiterorističke grupe i Policijske uprave Subotica.

Policija je tada najavila da će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata.

Akcije su usledile nakon više oružanih obračuna među samim migrantima u kojima je bilio i povređenih i poginulih migranata.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija