Aktuelno

Žena pala sa bedema tvrđave tokom Nišvila

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/08/2023

-

14:03

Žena pala sa bedema tvrđave tokom Nišvila
Tanjug/Dimitrije Nikolić - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Tridesetogodišnja žena, koja je noćas pala sa bedema niške tvrđave, dovezena je kolima hitne pomoći u Univerzitetski klinički centar Niš u svesnom stanju.

Kako je za Euronews Srbija rečeno iz KC, pacijentkinja je dovezena kolima hitne pomoći, svesna i orijentisana. Nakon dijagnostike utvrđen je prelom više pršljenova, nekoliko rebara i grudne kosti.

Ona je prebačena u jedinicu intezivnog lečenja na Klinici za anesteziju. Inače, pacijentkinja je iz Niša.

Što se tiče trenutnog stanja pacijentkinje, ona je svesna, komunikativna, hemodinamski i respiratorno stabilna.

Iz Policijske uprave je rečeno da su poziv dobili noćas oko 2.40 da je žena pala sa bedema.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević je noć proveo u bolnici i sačekao saopštenje dežurnog lekara koji je rekao da je devojka koja je dovežena u Urgentni centar svesna i orijentisana, odnosno, da nije životno ugrožena, kao i da se oseća dobro, mada su povrede teže prirode i da je neophodan duži oporavak. Doktor je dozvolio ulazak u sobu povređene devojke samo njenom bratu, koji je posle rekao da je razgovarao sa sestrom koja je rekla da se ne seća kako je došlo do pada.  

Direktor Nišvilla Ivan Blagojević kaže da je mesto pada prilično udaljeno od prostora Midnight bine na kojem se nalazila većina publike, kao i da je Nišville ogradio koncertni prostor ogradom visokom dva metra, kao i preprekama i signalnom trakom. Nišville se nada da će se devojka brzo oporaviti.

Inače, ovo je prvi put da se dogodi ovakva nesreća tokom 29 godina održavanja festivala, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija