Aktuelno

Euronews Srbija na mestu eksplozije u Smederevu: Jedna povređena osoba prebačena u Beograd, stanari zgrade u šoku

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Maja Popović

01/09/2023

-

14:13

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U zgradi u Ulici slobode u Smederevu, gde se sinoć oko 20.35 časova dogodila eksplozija, i dalje su forenzičari, a komunalne službe ispred višespratnice u centru grada počinju da rašćićavaju staklo i delove koji su popucali usled eksplozije. Zgrada je sinoć evakuisana, a njeni stanari i dalje čekuje da im policija odobri ulazak.

MUP Srbije je saopštio da je smrtno stradao vlasnik stana, nakon što je, kako se sumnja, aktivirao eksploziv, a da su tom prilikom povređene dve osobe. 

Reporterka Euronews Srbija kaže da nezvanična saznanja ukazuju da su dve povređene osobe sestra, koja je lakše povređena, i njen mlađi brat, koji je teže povređen i sa povredama oka prevezen je u Beograd na dalje lečenje.

"U centru Smedereva ispred višespratnice prolaze znatiželjni građani, svi su prilično šokirani, rekli su da se eksplozija čula daleko. Komunalne službe počinju da raščišćavaju", rekla je reporterka Euronews Srbija i dodala da je šteta pričinjena na gotovo svim stanovima. 

24sedam/Goran Sivački

 

Navela je da se od sinoć nije raščišćavao prostor ispred zgrade zbog istrage. 

Stanar zgrade: Ne znam gde sam, ovo je šok

Jedan od stanara zgrade, koji živi ispod stana u kojem je aktiviran ekspoziv, za Euronews Srbija je rekao da je neposredno pre eksplozije izašao iz stana, a da je u stanu ostao njegov otac. 

"Deset minuta pre nego što se desilo, izašao sam i posle desetak minuta je katastrofa, ekspolidiralo", rekao je on. 

24sedam/Goran Sivački

 

Ispričao je da su usledili telefonski pozivi, da su se ljudi raspitivali šta je sa njegovim ocem.  

"Ne znam gde sam, šok, kad sam otišao video sam o čemu se radi, zvao sam oca, rekao je da je sve popucalo u stanu. Zahvalan sam bogu što nisam bio tu", kaže on i dodaje da je povređen i jedan od dva psa koja drže u stanu. 

Euronews Srbija nezvanično saznaje da su stanari zgrade, koji čekaju da im policija odobri ulazak, spavali prethodne noći kod prijatelja i rođaka. Oni sada traže majstore kako bi mogli da poprave oštećenja na stanovima. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija