Evropa

Ubistvo i samoubistvo: Dve osobe poginule, jedna teško povređena u eksploziji u Dugom Selu nadomak Zagreba

Komentari

Autor: Jutarnji list

27/08/2023

-

17:29

Ubistvo i samoubistvo: Dve osobe poginule, jedna teško povređena u eksploziji u Dugom Selu nadomak Zagreba
Ubistvo i samoubistvo: Dve osobe poginule, jedna teško povređena u eksploziji u Dugom Selu nadomak Zagreba - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Dve starije osobe su poginule a jedna teško povrešena u eksploziji eksplozivne naprave koja se dogodila u Zagrebačkoj ulici u Dugom Selu danas oko 13.30 sati, piše Jutarnji list.

Komandant vatrogasne zajednice Dugo Selo Željko Remenar potvrdio je da su poginuli muškarac i žena, a da je još jedan muškarac teško povređen i prevezen u bolnicu.

Vatrogasci su na poziv izašli na teren u Zagrebačkoj ulici 60 i su utvrdili da nije bilo požara već da je reč o eksploziji, kazao je Remenar.

RTL javlja kako su na mesto odmah su došli Hitna pomoć i policija i da je uviđaj u toku.

Zagrebačka policija saopštava da je eksplozije došlo u objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijim osobama.

"Danas, 27avgusta kolovoza oko 13.30 sati u Dugom Selu, Zagrebačkoj ulici, iz za sada još neutvrđenih okolnosti, došlo je do eksplozije u prizemlju kuće, objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijima osobama, u kojima su smrtno stradali 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, dok je 79-godišnjak teško povređen. Sledi uviđaj i daljnje kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja okolnosti događaja", saopštila je policija.

Kako piše Jutarnji list 85-godišnjak je u prizemlju kuće u Zagrebačkoj ulici u Dugom Selu aktivirao ručnu bombu u kuhinji i u tom trenutku su bile u prostoriji tri osobe, 79-godišnjakinja koja je preminula takođe na mestu događaja i 80-godišnjak koji je teško povređen.

Policija ovaj događaj tretira kao ubistvo i samoubistvo..

Komentari (0)

Evropa