Aktuelno

Zajednički tim Srbije i Španije razbio mrežu trgovine drogom, uhapšene 43 osobe

Komentari

Autor: Tanjug

22/07/2021

-

19:50

Zajednički tim Srbije i Španije razbio mrežu trgovine drogom, uhapšene 43 osobe
Zajednički tim Srbije i Španije razbio mrežu trgovine drogom, uhapšene 43 osobe - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Srpske i španske vlasti razbile su veliku mrežu trgovine drogom putem zajedničkog istražnog tima (JIT). U obe države uhapšena su 43 člana srpske organizovane kriminalne grupe zbog umešanosti u proizvodnju i distribuciju marihuane i hašiša, saopšteno je iz Evropola.

https://www.youtube.com/watch?v=wa3UG9u5gwk


Tokom akcije u Srbiji i Španiji 28. juna i tokom intervencija protiv organizovane kriminalne grupe u januaru, španska Gvardia Sivil i srpska policija izvršili su 19 pretresa i zaplenili preko 17.000 biljaka marihuane, preko 880 kilograma pupoljaka marihuane i najmanje 130 kilograma proizvedene smole marihuane i hašiša.

 

 


Zaplenjeno je, takođe, oko 250.000 evra.

Podrška Evropola i Evrodžasta operaciji Mitikas Evropol je kao platforma za evropska policijska rešenja bio uključen u slučaj od marta 2020. godine.

Tokom 2020. i početkom 2021. godine, Evropski centar za teški i organizovani kriminal (ESOCC) Evropola podržavao je operaciju Mitikas preko Jedinice za drogu unakrsnom proverom primljenih informacija, pružanjem analitičke podrške i olakšavanjem koordinacije razmene informacija između Španije i Srbije.

 

 

Komentari (0)

Srbija