Aktuelno

Advokat Vasić: Očekujem da će Kurti pristati da svedoči u odbrani Dragiše Milenkovića

Komentari

Autor: Tanjug

05/09/2023

-

18:26

Advokat Vasić: Očekujem da će Kurti pristati da svedoči u odbrani Dragiše Milenkovića
Advokat Vasić: Očekujem da će Kurti pristati da svedoči u odbrani Dragiše Milenkovića - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo u Prištini odobrilo je zahtev advokata Dejana Vasića, da u slučaju optuženog Dragiše Milenkovića iz Kišnice kod Gračanice, jedan od svedoka odbrane bude i kosovski premijer Aljbin Kurti.

Vasić kaže da je Kurti svojevremeno izdržavao zatvorsku kaznu u Okružnom zatvoru u Prištini, gde je nekada radio Milenković i da se poznaju. 

"Baš danas predao sam posebnu molbu budućem svedoku Aljbinu Kurtiju, gde sam ga obavestio da je tužilaštvo njegovo svedočenje odobrilo i da je sada samo pitanje da li će se on pozitivno izjasniti o svemu tome. Ja očekujem da će to tako i biti”, rekao je Vasić.

Naglasio je da je važno šta će Kurti reći o ponašanju Dragiše Milenkovića prema zatvorenicima.  Advokat Vasić misli da nema razloga da Kurti odbije da svedoči. 

"To je došlo kao ideja iz mog razgovora sa Dragišom. Dragiša se setio kako je to bilo tada kada je on kao mladić radio u Okružnom zatvoru u Prištini i setio se toga da je provodio neko vreme sa tada političkim pritvorenikom Aljbinom Kurtijem. Siguran je da se premijer njega iz tog perioda seća. Kaže da su provodili prilično vremena u razgovoru, da mu je donosio knjige i da mu je pravio društvo”, preneo je Vasić reči Dragiše Milenkovića.

Milenković je uhapšen u svojoj kući u Kišnici zbog, kako je obrazloženo njegovoj porodici, navodnog ratnog zločina nad Albancima, odnosno zbog maltretiranja Albanaca dok je radio kao čuvar u zatvoru u Lipljanu. 

Nakon Milenkovićevog hapšenja, Srbi iz opštine Gračanica su organizovali višednevne mirne proteste. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija