Politika

Advokat Vasić zatražio da Kurti bude svedok odbrane Dragiše Milenkovića: Donosio mu knjige i razgovarao s njim u ćeliji

Komentari

Autor: Tanjug

10/08/2023

-

18:38

Advokat Vasić zatražio da Kurti bude svedok odbrane Dragiše Milenkovića: Donosio mu knjige i razgovarao s njim u ćeliji
Advokat Vasić zatražio da Kurti bude svedok odbrane Dragiše Milenkovića: Donosio mu knjige i razgovarao s njim u ćeliji - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Advokat Dejan Vasić izjavio je danas Tanjugu da je predao molbu da premijer Kosova Aljbin Kurti bude ispitan u svojstvu svedoka odbrane Vasićevog branjenika Dragiše Milenkovića.

Podsećajući da je Milenković osumnjičen da je navodno počinio ratne zločine na KiM 1998. i 1999. godine, Vasić je rekao da ''misli da će (Kurti) prihvatiti molbu''.

Vasić je Kurtija predložio za svedoka odbrane prilikom jučerašnjeg saslušanja Milenkovića u prištinskom sudu.

''Kurti sa svoje strane trebalo bi da kaže par reči o kredibilitetu osumnjičenog i njegovom postupanju prema sadašnjem premijeru, a tadašnjem pritvoreniku Aljbinu Kurtiju, kome je pravio društvo dok je bio u ćeliji, donosio knjige da čita, sa kojim je puno vremena proveo u razgovorima'', naveo je Vasić.

Milenkovića su uhapsili pripadnici  kosovske specijalne policije 21. juna u njegovoj kući u okolini Gračanice, zbog navodnog ratnog zločina nad Albancima koje je navodno maltretirao dok je radio kao čuvar u zatvoru u Lipljanu.

"Dragiša je praktično slep, ali mu najviše tegoba stvaraju ta dva metka koja su mu još u telu blizu kičme. Oni su pozdrav od čoveka koji mu je sve ovo učinio i koji ga je prijavio policiji sasvim neosnovano i lažno", kazao je Vasić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija