Aktuelno

Inspektor Isakov na suđenju za Jovanjicu: Žao nam je što smo uhvatili državu u kriminalu

Komentari

Autor: Fonet

06/09/2023

-

12:03

Inspektor Isakov na suđenju za Jovanjicu: Žao nam je što smo uhvatili državu u kriminalu
Inspektor Isakov na suđenju za Jovanjicu: Žao nam je što smo uhvatili državu u kriminalu - Copyright FoNet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Inspektor Milan Isakov izjavio je danas na suđenju, u slučaju za nedozvoljenu proizvodnju droge na imanju Jovanjica, da ga to što su ga priveli i što se protiv njega pokreću tužbe neće zastrašiti da lažno svedoči protiv inspektora Dušana Mitića i Slobodana Milenkovića.

On je rekao da postoje politički pritisci na inspektore zbog Jovanjice i istakao da su Mitić i Milenković pravi i pošteni policajci.

Isakov je dodao da mu je strašno to što ga hapse i pritvaraju jer je učestvovao u rasvetljavanju slučaja Jovanjica i da je bio pritvoren u Centralnom zatvoru, gde se nalaze ljudi koje je sa drugim inspektorima hapsio i koji su mu tamo pretili. On je rekao da to nije bio samo vid osvete, već i pritiska. 

"Ni posle pritvora nisu uspeli da utiču na mene, da me zastraše. Ja ću raditi sve da se Jovanjica dovede do kraja. Neće uspeti da lažno svedočim protiv Mitića i Milenkovića", poručio je Isakov. 

Dodao je da tužilaštvo kriminalizuje IV odeljenje jer su otkrili kriminal, u kojem su učestvovale i bezbednosne strukture i da mu se nekad čini da su oni koji treba da se bore protiv kriminala na strani kriminala, a ne na strani onih koji se bore protiv kriminala. 

"Nama je žao što smo uhvatili državu u kriminalu, ali mi je još više teško jer žele da nam nanesu zlo, da likvidiraju inspektore", rekao je Isakov. 

Istakao je da oni nisu namestili Jovanjicu, već otkrili fabriku droge i umešanost državnih i političkih struktura u taj projekat i da nisu mogli da veruju koliko su te strukture uključene u projekat. Isakov je dodao da niko nije osporio to što je nađeno na imanju Jovanjica. 

Danas je trebalo da svedoči i inspektor Slobodan Milenković, ali se on nije pojavio. Slobodan Milenković nije u mogućnosti da prisustvuje pretresu jer je na bolovanju, odnosno iz zdravstvenih razloga, rečeno je na suđenju.

Komentari (0)

Srbija