Aktuelno

Više javno tužilaštvo podiglo optužni predlog protiv trojice inspektora Odeljenja za borbu protiv droga

Komentari

Autor: Fonet

06/09/2023

-

16:56

Više javno tužilaštvo podiglo optužni predlog protiv trojice inspektora Odeljenja za borbu protiv droga
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je Višem sudu u Beogradu predalo optužni predlog protiv Milana I, Miloša K. i Miloša V. zbog sumnje da su zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga i pribavili korist kao i da su tukli dvojicu mladića, od kojih je jedan zadobio tešku telesnu povredu. Tvrdi se da su inspektori Milan I, Miloš K. i Miloš V. to učinili 28. septembra 2022. godine.

Optužni predlog Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda tereti ih za krivična dela zloupotreba službenog položaja, zlostavljanje i mučenje, a Miloša V. i za krivično delo teška telesna povreda.

Postoji opravdana sumnja da su se trojica inspektora, po prethodnom dogovoru između Milana I. i oštećenog B. H, odvezli službenim policijskim vozilom i sastali sa oštećenima B. H. i M. M. na nekategorisanom putu ka Višnjičkoj ulici, navodi se u saopštenju. Tvrdi se da je B.H. predao Milanu I. tri nargile koje su od njega iznajmljivali.

Milan I. im je, kako se sumnja, zatražio da mu predaju 1.400 dinara za korišćenje nargila, kao i 100 evra za navodno polomljenu nargilu, što su oni odbili. Kršeći Zakon o policiji, MIlan I. im je pokazao službenu značku sa legitimacijom, govoreći da se bavi mnogo ozbiljnim poslom i da se "ne zajebavaju sa njim", navodi se u saopštenju.

Tvrdi se da je B.H. predao 13.000 dinara Milanu I. i da je sa drugim oštećenim krenuo da se udaljava prema svom vozilu.

"Okrivljeni su, kršeći Zakon o policiji, zaustavili oštećene, uz povike "Policija, ruke na krov, dajte lične karte". Legitimisali su ih, vezali lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu", saopštilo je Tužilaštvo.

Sumnja se da je Milan I. zapretio oštećenima da će im, ako ih budu prijavili, pozvati nekog da im stavi u auto 200 do 300 grama marihuane i da će zbog toga ići na "pet godinica" u zatvor, kao i da može da pošalje nekoga da im maltretira roditelje.

Navodi se i da se sumnja da je Milan I. oštećenima rekao da imaju sreće, jer inače "seku prste i noseve", da je iz džepa M.M. izvadio i prisvojio 10.000 dinara, a potom tražio od B.H. da mu preda novčanik iz kojeg je uzeo još 18.000 dinara.

Sumnja se da je Miloš V. tada teško povredio B.H. u vidu rascepa bubne opne sa leve strane, zadavši mu udarce rukama u glavu, tvrdi se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija