Aktuelno

Proširena istraga protiv oca osumnjičenog za masakr u Mladenovcu

Komentari

Autor: Tanjug

08/09/2023

-

15:35

Proširena istraga protiv oca osumnjičenog za masakr u Mladenovcu
Proširena istraga protiv oca osumnjičenog za masakr u Mladenovcu - Copyright Tanjug/STR

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Smederevu proširilo je istragu protiv R.B, oca U.B. koji je, kako se sumnja, 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona ubio 9 i ranio 13 osoba. 

Protiv R.B. proširena je istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo protiv opšte sigurnosti, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu. 

R.B. je danas saslušan u tužilaštvu na okolnosti krivičnog dela za koje se sumnjiči. 

Naredbom o proširenju istrage mu je stavljeno na teret da je nabavio veću količinu vatrenog oružja i eksplozivnih sredstava, koju je potom držao neobezbeđenu na tavanu u kući u kojoj je živeo njegov sin.

Time mu je, kako se sumnja, omogućeno da dođe u posed tog oružja između ostalog automatske puške i pištolja koje je potom U.B. koristio prilikom izvršenja krivičnog dela teško ubistvo kada je lišio života devet osoba i pokušao da ubije još 13 lica.

Tužilaštvo ga sumnjiči za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a uhapšen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin.

Prilikom pretresa objekata koje koristi R.B. nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.    

U.B. je 4. maja u večernjim satima hicima iz automatskog oružja lišio života osam osoba, i pokušao da ubije još 13 osoba, od kojih je jedan mladić je naknadno preminuo. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija