Aktuelno

Određen pritvor šestorici okrivljenih za ubistvo u Mladenovcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/08/2023

-

10:30

Određen pritvor šestorici okrivljenih za ubistvo u Mladenovcu
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je dana 30.08.2023. godine doneo rešenje kojim je prema šestorici okrivljenih za ubistvo D.A. u Mladenovcu odredio pritvor, a koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenima M.P, M.J, D.S, M.S, S.S. i B.P. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, piše u saopštenju suda.

Ovo se odnosi na postojanje osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni ometati postupak uticanjem na svedoke, da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i na to što su osnovano sumnjivi da su izvršili krivično delo za koje je propisana kazna zatvora duža od deset godina.

Takođe, dodaje se da je faktor u odluci bilo i to što su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Prema okrivljenom B.P. je, dodatno, pritvor određen i po zakonskom osnovu iz člana člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, tj. zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, stoji u saopštenju suda.

Okrivljenima M.P., M.J., D.S., M.S., S.S. i B.P. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 2 u vezi člana 33 Krivičnog zakonika. Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Podsetimo, sumnja se da su okrivljeni 28. avgusta ove godine oko 23.30 časova u jednom ugostitelјskom objektu u Mladenovcu ušlu u verbalnu raspravu sa D.A, jer mu u više navrata nisu dozvolili da naruči pesmu od muzičara, dok je on sedeo u društvu sina i bratanca.

Ubrzo je došlo do fizičkog napada okrivljenih na D.A, kojeg su tukli pesnicama i nogama, kao i pivskom flašom, usled čega je on pao na pod.

Kada je sin prišao da mu pomogne, osumnjičeni su i njemu zadali više udaraca. D.A. je preminuo na licu mesta, a njih šestorica su su napustili lokal, ali su ubrzo uhapšeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija