Aktuelno

Saslušani osumnjičeni za ubistvo u Mladenovcu, tužilaštvo traži pritvor

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/08/2023

-

17:28

Saslušani osumnjičeni za ubistvo u Mladenovcu, tužilaštvo traži pritvor
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušana šestorica osumnjičenih da su 28. agvusta u lokalu u Mladenovcu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju nakon verbalne rasprave oko muzike lišili života D.A, saopšteno je iz tužilaštva.

Osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, izuzev M. J. koji je izneo odbranu, navodi se u saopštenju.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da svim osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti, a B. P. i zbog opasnosti od bekstva, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenima M. P, Bojanu P, M. J, D. S, M. S. i S. S, naredbom o sprovođenju istrage se na teret, kako ističu iz tužilaštvba, stavlja krivično delo Teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Sumnja se da su oni 28. avgusta ove godine oko 23.30 časova u jednom ugostitelјskom objektu u Mladenovcu, ušlu u verbalnu raspravu sa D.A. jer mu u više navrata nisu dozvolili da naruči pesmu od muzičara, dok je on sedeo u društvu sina i bratanca.

Ubrzo je došlo do fizičkog napada osumnjičenih na D.A, kojeg su tukli pesnicama i nogama, kao i pivskom flašom, usled čega je on pao na pod. Kada je sin prišao da mu pomogne osumnjičeni su i njemu zadali više udaraca.

D.A. je preminuo na licu mesta, a osimnjičeni su napustili lokal, ali su ubrzo uhapšeni.

Komentari (0)

Srbija