Društvo

Kolaps u "Ušću" zbog vakcina: Redovi se protežu na tri sprata, najbržima po 3.000 dinara za šoping

Komentari

Autor: Nevena Zdravković

06/05/2021

-

09:50

Kolaps u "Ušću" zbog vakcina: Redovi se protežu na tri sprata, najbržima po 3.000 dinara za šoping
Kolaps u "Ušću" zbog vakcina: Redovi se protežu na tri sprata, najbržima po 3.000 dinara za šoping - Copyright Tanjug AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

U šoping centru "Ušće" u 9 sati je otvoren punkt za vakcinaciju, gde građani mogu da prime vakcinu bez prethodnog zakazivanja. Kako javljaju reporteri Euronews-a, građani čekaju ispred, ali i unutar samog objekta, gde se formirao red.

Građani mogu da biraju neku od četiri trenutno dostupne vakcine, a sa okupljanjem ispred poznatog tržnog centra počeli su u ranim jutarnjim satima. 

Punkt za vakcinaciju nalazi se na 3. spratu ovog tržnog centra, a red građana je tokom dana formiran i na spratovima ispod. 

Tanjug AP/Darko Vojinović

Prvih 100 vakcinisanih dobilo je poklon-vaučere

Na društvenim mrežama pojavili su se brojni snimci koji pokazuju ogromnu gužvu u tržnom centru, a u jednom trenutku je čak došlo do guranja na pokretnim stepenicama. Angažovani su bili i pripadnici Komunalne milicije i službe obezbeđenja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

 

Osim što će primiti vakcinu, neki od imunizovanih građana će dobiti i poklon nakon cepljenja.

Naime, prvih 100 vakcinisanih osoba će dobiti po vaučer u vrednosti od 3.000 dinara za kupovinu u ovom objektu, a akcija se nastavlja i sutra kada će poklon-vaučere dobiti prvih 50 vakcinisanih, ali u vrednosti od 5.000 dinara. I prvih 100 koji dođu u subotu dobiće poklon-pakete jedne kompanije, navodi se na sajtu "Ušća".

"Ovo je vreme kada svi treba da budemo odgovorni, prevashodno prema sebi, ali i celom društvu kako bismo se vratili u normalne tokove života i poslovanja", navodi se na sajtu.

Novi punkt u "Ušću" biće danas otvoren  od 9 do 21 čas, narednih dana radno vreme će biti od 12 do 20 sati, a gradske vlasti su najavile da ukoliko budu postojalo interesovanje, slični punktovi biće otvoreni i u drugim tržnim centrima.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naveo je da se zaključno sa jučerašnjim danom u Beogradu revakcinisalo 487.607 osoba što je 35 odsto punoletne populacije, a vakcinisano je oko 44 odsto. Objasnio je da nedostaje tačno 87.665 novovakcinisanih kako bi se došlo do 50 odsto vakcinisanog stanovništva u prestonici.

"Kako bismo to postigli potrebno je da svaki drugi građanin bude vakcinisan jer to je put kojim ćemo izaći iz krize. Naš konačni cilj je 750 hiljada vakcinisanih i verujem da ćemo taj cilj uspeti da postignemo tokom juna", rekao je Vesić.

E-Stock/Časlav Vukojčić

Radno vreme punkta narednih dana biće od 12-20h

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče da će građani koji su vakcinisani dobiti dodatnih 3.000 dinara pomoći. On je najavio da će, pored ranije predviđene novčane pomoći, svi koji su vakcinisani, a imaju više od 16 godina, ili koji dobiju bar prvu dozu do 31. maja, dobiti dodatnih 3.000 dinara od države.

Isplata po 30 evra državne pomoći građanima počinje danas, a novac će prvo dobiti penzioneri. Sutra će taj iznos stići i korisnicima socijalne pomoće i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni. Ostalim građanima će prvih 30 evra početi da se isplaćuje 12. maja.

Komentari (0)

Srbija