Društvo

Beogradske elektrane najavile funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 2. do 9. oktobra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/09/2023

-

11:56

Beogradske elektrane najavile funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 2. do 9. oktobra
Radijator - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U okviru završnih priprema za predstojeću grejnu sezonu, JKP "Beogradske elektrane" sprovešće funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od ponedeljka 2. oktobra do ponedeljka, 9. oktobra, što podrazumeva proveru rada toplotnih izvora (15 toplana i 18 kotlarnica), toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih grejnih instalacija u objektima.

Iz JKP "Beogradske elektrane" navode da funkcionalne probe nisu, takozvane, tople probe i ne podrazumevaju početak isporuke toplotne energije, već se pod tim podrazumeva provera rada sistema u hladno-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora. 

Stoga iz Beogradskih elektrana apeluju na potrošače da ne upućuju prijave kvara Servisnom centru grada Beograda (11-0-11) ukoliko im radijatori nisu topli.

Kako navode, probe toplotnih izvora, distributivne mreže, podstanica i pojedinih grejnih instalacija u ponedeljak, 2. oktobra, obavljaće se u toplanama "Cerak" i "Mladenovac" i kotlarnicama "Janka Veselinovića", "Uprava prihoda", "Sremčica" i "Barajevo", a sledećeg dana u toplanama "Dunav" i "Miljakovac" i kotlarnicama "GAK Narodni front", "Luka Beograd", "Resnik" i "Železnik". 

U sredu će se probe ovaljati u toplanama "Voždovac", "Mirijevo", "Borča" i "Višnjička banja" i kotlarnici "Braće Marić 3-7" i obnovljiv izvor energije "Ovča", a u četvrtak u toplanama "Konjarnik", "Banovo brdo" i "Batajnica" i kotlarnicama "Makedonska-Jakšićeva" i "Šeher – Andre Nikolića 3".

Probe će u petak, 6. oktobra biti u toplanama "Novi Beograd", "Zemun" i "Medaković “ i kotlarnicama "Vrtlarska", "Ljutice Bodana 2" i "Dom zdravlja Braće Jerković", dok će u ponedeljak, 9. oktobra na redu biti kotlarnice "Institut Majka i dete", "KBC Bežanijska kosa", "KBC Zvezdara – Preševska 31", "KBC Zvezdara – Dimitrija Tucovića 161" i "KBC Zvezdara – Dimitrija Tucovića 161-parna strana".

"Korisnici sistema daljinskog grejanja trebalo bi da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih grejnih instalacija i samo ukoliko primete curenje vode iz instalacija, kvar odmah prijave Servisnom centru grada Beograda pozivom na broj telefona 11-0-11", navodi se u saopštenju.

Prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u Gradu Beogradu grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra.

Komentari (0)

Srbija