Društvo

Danas i sutra sveže uz kišu i oblake, od srede Miholjsko leto

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

09/10/2023

-

07:41

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji danas malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Posle podne na severu i zapadu, a uveče i tokom noći u ostalim krajevima prolazno naoblačenje sa mogućom manjom količinom kiše, ispod 10 litara po m2.

Najniža temperatura od 6 do 11, a najviša dnevna od 20 do 26 stepeni. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, uveče na severu u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju, saopštio je Republički hidrometerološki zavod. 

Veoma hladno jutro, sa temperaturom tek par stepeni iznad nule, posledica je spuštanja hladnog fronta sa severa Evrope, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Lazarević. 

Sa hladnim frontom stigli su i oblaci. Spuštanje fronta uvek prati i pojačan vetar. U danu pred nama vetar će duvati sa severa i sevrozapda.

U Beogradu malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Kasno posle podne i uveče prolazno naoblačenje sa kratkotrajnom kišom. 

Najniža temperatura od 9 do 11, a najviša dnevna oko 23 stepena. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, uveče i tokom noći u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju. 

U Srbiji se u utorak očekuje spuštanje novog, oslabljenog fronta, pa će i utorak obeležiti dosta oblaka i svežije vreme.

Od srede razvedravanje i porast temperature sa hladnim jutrima po kotlinama i dolinama reka jugozapadne i južne Srbije sa kratkotrajnom maglom.

U drugom delu nedelje imaćemo pravo Miholjsko leto sa temperaturama blizu 30 podeljka i bez kiše.

Tokom dana do 16. oktobra pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost i toplo, sa dnevnom temperaturom u većini mesta od 23 do 28 stepeni. 

Novo naoblačenje i zahlađenje, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom, očekuje se tek u sledeći ponedeljak, 16. oktobra.
 

Komentari (0)

Srbija