Društvo

Diplomatski pasoši košarkašima i odbojkašicama

Komentari

Autor: Tanjug

15/10/2023

-

11:09

Diplomatski pasoši košarkašima i odbojkašicama
Diplomatski pasoši košarkašima i odbojkašicama - Copyright Ministarstvo spoljnih poslova

veličina teksta

Aa Aa

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je diplomatske pasoše proslavljenim reprezentativcima Srbije u košarci Bogdanu Bogdanoviću, Boriši Simaniću, Aleksi Avramoviću i Dejanu Davidovcu, kao i reprezentativkama Srbije u odbojci Maji Ognjenović, Tijani Bošković, Ani Bjelici, Jovani Stevanović i Teodori Pušić.

Dačić je u srdačnom razgovoru sa našim uspešnim sportistima istakao da je ovaj čin prilika da se država i na ovaj, više nego simboličan, način oduži sportistima koji godinama donose medalje Srbiji, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

"Nije diplomatski pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem to dokazali", rekao je Dačić i poručio da se ponosimo njima i njihovim sportskim uspesima.

Tanjug/MSP/Dijana Vukomanović

 

Dačić će sukcesivno uručiti diplomatske pasoše ostalim članovima košarkaške i odbojkaške reprezentacije Srbije, u zavisnosti od njihovih obaveza i mogućnosti da dođu u Ministarstvo.

Košarkaška reprezentacija Srbije, predvođena kapitenom Bogdanom Bogdanovićem, dodala je u svoju bogatu kolekciju trofeja titulu vicešampiona na Svetskom prvenstvu u Manili.

Srpske odbojkašice, višestruke svetske i evropske šampionke i olimpijske vicešampionke, osvojile su srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Belgiji, što je deveta uzastopna medalja u ovoj deceniji na velikim takmičenjima, po čemu su apsolutno najuspešnija reprezentacija.

Komentari (0)

Srbija