Društvo

Ministarstvo finansija upozorilo građane na lažne vesti o smanjenju penzija i pomoći

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/10/2023

-

11:24

Ministarstvo finansija upozorilo građane na lažne vesti o smanjenju penzija i pomoći
Ministarstvo finansija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo finansija Srbije upozorilo je građane da su se proteklih dana u javnosti pojavile lažne vesti sa lažiranim izjavama potpredsednika Vlade i ministra finansija Siniše Malog. U Ministarstvu navode da se lažne izjave plasiraju preko neproverenih, jednokratnih portala, društvenih mreža i alata za onlajn komunikaciju, sa lažiranim logom medija i lažiranim izvorima i citatima.

Navode da je poslednja u nizu lažna vest da penzionerima neće biti isplaćena jednokratna pomoć od 20.000 dinara, te da će penzije biti umanjene, a koja se građanima direktno šalje preko platforme "Viber".

"Nijedna od ovih informacija nije tačna, u pitanju su hakerske manipulacije koje će biti prijavljene Odeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova, tako da očekujemo rešavanje u što bržem roku", piše u saopštenju Ministarstva finansija.

Iz Ministarstva su obavestili građane Srbije da se o svim važnim ekonomskim pitanjima, odlukama države Srbije o isplatama pomoći i povećanju plata u javnom sektoru i penzija informišu isključivo na zvaničnim sajtovima Ministarstva finansija i Vlade Srbije, te preko proverenih medija, izbegavajući sumnjive veb sajt adrese.

"Pomoć penzionerima od 20.000 dinara biće isplaćena krajem novembra ili početkom decembra, penzije su uvećane vanrednom indeksacijom od 5,5 odsto u oktobru, a očekuje se još jedno povećanje u januaru, kako penzija, tako i plata u javnom sektoru", kažu u Ministarstvu finansija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija