Društvo

Produžen pritvor osumnjičenom za masakr u selima Dubona i Malo Orašje

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2023

-

16:10

Produžen pritvor osumnjičenom za masakr u selima Dubona i Malo Orašje
Produžen pritvor osumnjičenom za masakr u selima Dubona i Malo Orašje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Smederevu sud je produžio za još 30 dana pritvor U.B. kojem se na teret stavlja da je 4. maja u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, ranio 12 ljudi i pokušao da ubije još 20 ljudi.

Pored U.B. pritvor je produžen i njegovom ocu R.B, ujaku G.G. i bratu od ujaka B.G. iz Kragujevca, rečeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Više javno tužilaštvo je prethodne nedelje sudu podnelo optužnicu protiv U.B, njegovog oca R.B, ujaka G.G. i brata od ujaka B.G.

U.B. optužnicom se tereti za krivična dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu R.B. se stavlja na teret krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti.

G.G. i B.G. optuženi su za krivično delo nedozvoljena proizvodnja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

S obzirom da U.B. u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora već je najveća moguća kazna 20 godina, što je tužilaštvo predložilo u optužnici.

Tužilašto je predložilo i da se njegov otac osudi na kaznu zatvora od 20 godina, dok je za G.G. i B.G. predložena kazna zatvora od po šest godina.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija