Društvo

Robert Čoban za Telcast: Budućnost je u simbiozi starog i novog sveta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/10/2023

-

10:40

Robert Čoban za Telcast: Budućnost je u simbiozi starog i novog sveta
Robert Čoban za Telcast: Budućnost je u simbiozi starog i novog sveta - Copyright Telekom Srbija/Telcast/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Robert Čoban, medijski mogul i osnivač i vlasnik kompanije "Color Press Group“" gostujući u Telcastu, podkastu kompanije Telekom Srbija, govorio je o svom karijernom putu, prvobitnoj želji da postane advokat, zatim interesovanjima za medije, novinarskim počecima i ambicijama, prvim paparaco fotografijama u Srbiji, ali i tužbama koje je izgubio.

"Index" je bio prvi časopis koji je obnovio sa grupom kolega, tada studenata, 1992. godine. Nakon brodoloma koji je doživeo posle samo dva broja, nije odustao, već je nastavio sa radom i 30 godina kasnije može da se pohvali sa čak 110 magazina i 25 internet portala u portfoliju svoje kompanije. Ipak, Čoban ističe da su štampana izdanja u padu u odnosu na onlajn izdanja koja preuzimaju primat.

Veštačka inteligencija je umnogome promenila društvo, ali po mišljenju prvog čoveka "Color Press Group", neće moći da zameni čoveka.

"Veštačka inteligencija je jedna u nizu tehnoloških promena koju moramo koristiti u svoju korist, kako bi imali više vremena za sebe. Budućnost je u simbiozi vrednosti i znanja starog i tehnologija novog sveta", izjavio je Čoban.

Više detalja o veoma interesantnom gostovanju Roberta Čobana kod urednice i autorke Telcasta, Minje Miletić, možete poslušati u najnovijoj epizodi na Jutjub kanalu Telekoma Srbija, kao i na platformama Spotify, Deezer, podcast.rs, Apple podcast, Google podcasts, iTunes i Google Podkastu.

Komentari (0)

Srbija