Društvo

Tema "Dezinformacije u javnom dijalogu" otvara Media Talks 2023

Komentari

Autor: MLMDC

03/11/2023

-

10:39

Tema "Dezinformacije u javnom dijalogu" otvara Media Talks 2023
Tema "Dezinformacije u javnom dijalogu" otvara Media Talks 2023 - Copyright Plakat

veličina teksta

Aa Aa

Media Talks je događaj koji uspostavlja komunikaciju između profesionalaca iz medijske sfere i studenata komunikologije, kulturologije, žurnalistike i srodnih studija, kao i gimnazijalaca i učenika srednjih škola, koji su zainteresovani da saznaju više o temama iz sfere informisanja.

"Koncept događaja je da se kandidovana tema izloži od strane predavača i potom se ide u razgovor. Prošlogodišnje iskustvo u realizaciji ovog projekta sa Filozofskim fakultetom u Novom Sadu je bilo motivišuće da nastavimo da razvijamo ovaj program, i ove godine se Media Talks održava u tri grada; u Novom Sadu, Nišu i u Beogradu. Radujemo se upoznavanju sa studentima i srednjoškolcima iz drugih gradova", izjavila je Nataša Heror, predsednica Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija.

"Dezinformacije u javnom dijalogu" je tema kojom počinje ovogodišnje izdanje Media Talks o kojoj će govoriti Anika Ben David, ambasadorka Švedske u Beogradu.

Predavanje se održava u četvrtak, 9. novembra u 18:00 časova u Konferencijskoj Sali OPENS-a, Bulevar despota Stefana 5 u Novom Sadu.

"Na Filozofskom fakultetu u Nišu razgovaramo o 'Veštačkoj inteligenciji u redakciji', a na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu o 'Pristupačnom informisanju za osobe sa nekim stepenom oštećenja vida'. Neophodne informacije o predavačima, vremenu i mestu predavanja biće blagovremeno objavljene u medijima i na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram“, poručuju organizatori.

Organizatori su Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, a pokrovitelji Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Uprava za kulturu grada Novog Sada u saradnji sa Ambasadom Švedske u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija